keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Ylioppilaan bebet

Tein bebejen pohjat anopilta perityillä muoteilla.
 
Bebet saivat koristeekseen ylioppilaan toivomuksesta valkoista ja kultaa.
Sain varovaisen toiveen, tehdä eräälle valkolakkinsa saavalle nuorelle naiselle valkoisia bebejä. Samaisen henkilön rippijuhlissakin tarjottiin näitä herkkuja...muistin nähneeni Kinuskikissan blogissa ohjeen, jonka nimi sai haikean hymyn huulille. Minä ja em. blogia pitävä Sini, omaamme molemmat sukujuuremme samoilla seuduilla. Molemmilla leipureilla on isoäidin "nimike" ollut ISU. Aika harva tietää tuon sanan merkitystä, mutta minulle se tuo mieleen isäni äidin, joka asui samassa talossa kanssamme kuolemaansa saakka. Ala-asteikäisenä minulla oli aina seuraa koulusta tultuani, sillä Isu asui talomme yläkerrassa...
Nyt siis lainasin Kinuskikissan isoäidin aikaista reseptiä ylioppilaan juhlatarjoiluihin:

Bebet
(30-40kpl)
pohjat:
200 g voita
1,5 dl sokeria
1 muna
4,5 dl vehnäjauhoja
- vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, sekoita joukkoon hyvin muna
- sekoita lopuksi jauhot 1 dl kerrallaan
- voitele leivosvuoat
- muotoile taikinasta pallo ja painele se vuoan pohjalle ja reunoille
- laita vuoat pellille ja paista 175c noin 10 min

vaniljakreemitäyte:
3,5 rkl sokeria
4 tl perunajauhoja
1 3/4 kuohukermaa
2 keltuaista
175 g voita
2 tl vaniljasokeria
- sekoita keskenään sokeri ja perunajauhot
- lisää kerma ja keltuaiset
- kuumenna vispilällä välillä sekoitellen, kunnes kiisseli pulpahtaa
- anna jäähtyä, kunnes kiisseli on kylmää
- vatkaa voi vaahdoksi, lisää se ja vaniljasokeri kiisseliin tasaiseksi vatkaten
- laita kukkura teelusikallinen kreemiä pohjalle ja levitä tasaiseksi

kuorrute:
4 dl tomusokeria
3,5-4 rkl vettä
nonparellejä
- valmista kuorrute vatkaamalla vesi ja tomusokeri
- koristele
- säilytä jääkaapissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti