sunnuntai 16. elokuuta 2015

Cinnamon rolls

Viime aikoina on ollut Leivotaan-palstalla reilu määrä tämän herkun leipojia. Kyseisestä ryhmästä minäkin usein leivonnaisteni ohjeet ja ideat saan. Menneenä perjantaina perheeni sai maistella tätä kanelista herkkua...maku muistuttaa korvapuustia, mutta on astetta helpompi tehdä. Pinnalla oleva kuorrute kruunaa tämän herkun!

Cinnamon rolls
0,5 l maitoa
100g voita
1 dl sokeria
- sekoita ainekset kattilaan, sulata ja jäähdytä kädenlämpöiseksi

1 pkt tuorehiivaa
- lisää hiiva seokseen

noin 10 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
0,5 tl suolaa
- sekoita taikinaan 8dl vehnäjauhoa, johon on sekoitettu nuo muut kuivat aineet, säästä 2dl vehnäjauhoja taikinan kaulimiseen
- anna taikinan kohota peitettynä 1h
- taikina on löysää kauli tuon em 2dl jauhon avulla

täyte:
voita
ruskeaa sokeria
kanelia

- kauli taikina levyksi ja laita väliin täyteaineet
- kääri rullaksi ja leikkaa palasia, jotka laitat vierekkäin rasvattuun vuokaan kiinni toisiinsa
- kohota liinan alla 20 min
- paista 200c, uunin keskitasolla noin 15 min.

kuorrute:
0,5 dl maitoa
25 g voita
hippunen suolaa
1 tl vaniljasokeria
2,5 dl tomusokeria
- kuumenna ainekset kattilassa ja kaada uunista tulleen paistoksen päälle, anna jäähtyä

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti