sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Piparkakkutoffee

Päätinpä testata SLYn lähettämistä resepteistä ensimmäisenä tätä, eli piparkakkutoffeeta, joka valmistettiin mikrossa. Kaadoin valmiin aineksen voidellulle foliolle ja siitä se rupesi katoamaan parempiin suihin...lusikat kädessä siitä aina joku kävi annoksen hakemassa. Tämä levy olisi pitänyt laittaa viileään, jolloin se olisi varmaan kovettunut nopeammin ja siitä olisi voinut leikata palasia. Se pieni osa, joka tästä jäi, on nyt käärittynä folioon ja asustaa jääkaapissa. Täytyy käydä kurkkaamassa salaa, yksin, miltä se nyt vaikuttaa...

Piparkakkutoffee
1 dl kuohukermaa
0,5 dl siirappia
0,5 dl sokeria
1 tl piparkakkumaustetta
- sekoita kuohukerma, siirappi, sokeri ja piparimauste suuressa lasikulhossa
- kuumenna mikrossa täydellä teholla (700w) n 6min. Sekoita ja kuumenna vielä 2 min.
- kaada seos voidellulle foliolle. Anna jäähtyä. Leikkaa paloiksi ja kääri makeiset paperiin.

11 kommenttia:

  1. Tästä pitää tehdä jouluksi nameja,kiitos ohjessta! :)

    VastaaPoista
  2. Helppo ja herkullisen oloinen ohje, talteen menee! :D

    t. SLY25 emo

    VastaaPoista
  3. Oi miten herkullisen kuuloinen/näköinen ja ihanan helppo ohje =)

    VastaaPoista
  4. No juuri tuolla pakettikuvassa ääneen ihmettelin että joko olet tehnyt piparitoffeeta. Mitä muuten on tuossa piparkakkumausteessa? Ihan pakko kokeilla tätä ohjetta ja vielä mikrossa kun voi tehdä. Helppo! Tämä tykkää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kaikki, jotka aiotte tätä tehdä...seuraavalla kerralla mä ehkä kaataisin tämän johonkin laakeaan astiaan. Tuli aika ohut kerros, kun on noin laajalla alueella. Taidan laittaa alle leivinpaperin, irtoaa ehkä hieman paremmin. Minnalle tiedoksi, että sain valmiin piparkakkumaustepussin, jossa tuoteselosteen mukaan on kanelia, inkivääriä, neilikkaa ja kardemummaa...

      Poista
    2. Jippii sain juuri salaiselta ystävältäni piparkakkumaustetta. Tein myös itse mutta en oikein pitänyt siitä itsetehdyn mausta, se on niin pienestä kiinni että menee jotain liikaa.
      Mulla muuten paloi tämä toffee mikrossa, eli sitä kannattaa kyllä kiehutta mikrossa 2 minuuttia kerralla, mulla oli just se viimeinen minuuttu liikaa ja käry kävi, onneksi sain liotettua astian, ei mene helpotkaan ohjeet kuins Strömssössä. heheheh

      Poista
  5. Täytyykin napata ohje talteen! Millä tuo folio pitää voidella? Ja voisikohan sen folion laittaa vuokaan, sitten kaataa massan siihen, viedä jäähtymään ja sitten kipata leikkuulaudalle leikattavaksi? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä laitoin Oivariinia rasiasta...:) Juuri noin tekisin seuraavalla kerralla kuin Raita kuvailit eli folio vuokaan ja kippailet leikattavaksi jäähtymisen jälkeen!

      Poista
  6. Terveisiä maailmalta!
    Hiiri palasi kotikoloonsa viime maanantaina. Kakkukisailun pieni lohdukkeet odottelee malttamattomana jo postitustaan! Auta hiirtä, osoitetietosi puuttuvat Ö !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei hiirenkoloon..mä olen nyt vuorostani perheen kanssa reissussa. Palailen ylihuomenna ja palaan sitten tarkemmin kotikoneelta asiaan..

      Poista
  7. Tätä on juuri tänään testattu ja voi että kun on hyvää :P onnistui hyvin, tulee vaan aika pieni määrä ;)

    VastaaPoista