maanantai 17. huhtikuuta 2017

New York Cheesecake

Uunissa valmistettu juustokakku on niinsanotusti pala taivasta! Tein tätä testimielessä, koska ystäväni pyysi minua valmistamaan tätä tulossaoleviin perhejuhliin. Reseptejä löytyi monia, mutta päätin testata tätä Kinuskikissan versiota. Onnistuin! Koska kakku jäi perheelle pääsiäispöytään, halusin normaalisti tarjottavan mansikka/vadelmamelban tilalle kokeilla persikkasosetta ja hieman muitakin koristeita, vaikka näin ei yleensä tehdä ;)


New York Cheesecake/Amerikkalainen juustokakku
pohja:
200g keksejä
150g voita
4 rkl ruokosokeria
- murskaa keksit monitoimikoneessa/muovipussissa
- sulata voi ja sekoita sokerin kanssa kekseihin
- vuoraa 24cmn irtopohjavuoka leivinpaperilla (suikaleet reunoille ja pohjalle)
- painele seos pohjalle ja reunoille
- tee täyte

täyte:
500g Philadelphia tuorejuustoa
200g ranskankermaa
2 rkl sitruunanmehua
2 dl ruokosokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl kuohukermaa
3/4 dl perunajauhoja
4 munaa
- notkista tuorejuusto vatkaimella
- lisää kulhoon ranskankerma, sitruunanmehu ja sokerit
- yhdistä perunajuhot ja kerma, vatkaa niin kauan, että jauhot ovat liuenneet kermaan
- lisää seos täytteeseen ja sekoita vatkaimella tasaiseksi
- lisää lopuksi munat joukkoon yksitellen, kaada täyte vuokaan
- paista 175c noin tunti
- laita uunin pohjalle alumiinifolio rasvan tihkumisen varalta
- irrota vuoasta ja säilytä jääkaapista seuraavaan päivään (maku paranee!)
- koristele esim.vadelmilla tai tarjoa vadelmasoseen kera


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti