keskiviikko 31. elokuuta 2016

Kinuskinen omenatorttu



Omenasato on tänä syksynä runsas. Halusin kokeilla jotain tavallisuudesta poikkeavaa omenaista ohjetta. Löysin Maku-lehdestä testattavaksi tämän seuraavan, maistuvan herkun.

Kinuskinen omenatorttu
kuorrutus:
1 dl fariinisokeria
50 g voita
2 rkl kuohukermaa
2 dl pekaanipähkinää

Taikina:
400g omenaa kuutioituna
100g voita
2 dl fariinisokeria
2 kpl kananmunaa
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl kanelia
0,5 tl neilikkaa
0,5 tl suolaa

- Mittaa kuorrutteen fariinisokeri, voi sekä kerma kattilaan, kuumenna kunnes voi sulaa
- lisää sekaan paloitellut pähkinät
- kumoa seos vuoan pohjalle ja tasoita
- kuori ja kuutioi omenat
- vaahdota kulhossa voi ja fariinisokeri, lisää munat yksitellen vatkaten'
- sekoita kuviat aineet keskenään ja lisää munavaahtoon
- sekoita lopuksi joukkoon myös omenakuutiot

- nostele taikina pähkinäseoksen päälle ja tasoita
- paista leivonnaista noin 40min, 175c,  kunnes piiraan keskelle työnnettyyn tikkuun ei enää tartu taikinaa
-  anna jäähtyä paiston jälkeen vuoassa muutaman minuutin ja kumoa sen jälkeen ylösalaisin tarjoiluvadille
- tarjoile esim. vaniljajäätelön kanssa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti