torstai 4. helmikuuta 2016

Runebergin kakku

Halusin tarjota työkavereille kahviherkkua helmikuun sesonkileivonnaisista. Valitsin Runebergin tortun, josta löysin nykyaikaistetun version. Samoilla aineksilla torttujen sijaan teinkin pitkään irtopohjavuokaan kakun. Oli jumppailta, enkä ehtinyt näpertää, joten tämä suoraviivaisempi versio oli aikatauluuni oikein sopiva! Alkuperäisohje löytynee Annin Uunissa-blogista. Minun silmiini tullessaan. ohje oli kiertänyt jo muutamaan muuhunkin blogiin.

Runebergin kakku
(ohje soveltuu 26cm pyöreään vuokaan)
100 g voita
1 dl muscovado ruokosokeria (myös tavallinen ok)
1,5 kpl kananmunaa
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl piparimurskaa
0,5 dl korppujauhoja
0,5 dl mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus kardemummaa
0,5 dl kermaa
- voitele ja jauhota vuoka
- vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri keskenään
- lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten
- mittaa ja sekoita kuivat aineet keskenään
- lisää kuivat aineet vuorotellen kerman kanssa
- kaada taikina vuokaan ja paista 200c n 20min.

Kostutus:
6 rkl vettä
1 rkl sokeria
2 rkl punssia
- sekoita aineet keskenään ja anna sokerin sulaa nesteeseen
- kostuta jäähtynyt kakku ja anna vetäytyä yön yli

Koristelu:
vadelmahillo
tomusokeria ja vettä: sekoita niistä kuorrute
vadelmia
- pursottele hillo ja kuorrute kakun päälle ja koristele halutessasi vadelmilla


1 kommentti: