keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Tropical juustokakku

Joulun suklaisten makujen jälkeen maistuu raikas, sitrushedelmäinen kakku. Tämän tuorejuustokakun maut näkyvät päällisen koristeissa.

Tropical-kakku
pohja:
200g vaniljatäytteisiä kaurakeksejä
50 g voita
ripaus suolaa
- murskaa keksit ja sekoita niihin sula voi ja suola
- taputtele kakkurenkaan sisään kakkupahvin/alustan päälle

täyte:
1,5 kpl limenmehu
1 kpl sitruunanmehu
1 kpl appelsiininmehu
1 dl sokeria
1 rkl mangososetta
200 g mascarponejuustoa
125g appelsiinituorejuustoa
125 g sitruunatuorejuustoa
6 dl vispikermaa
0,5 dl tomusokeria
8 kpl liivatetta
- kuumenna kattilassa täytteeseen tulevat mehut, mangosose ja sokeri (sen verran, että liivate sulaa)
- lisää siihen liuotetut(5-7) liivatteet
- jäähdytä vesihauteessa kunnes se ei tunnu sormeen enää lämpöiseltä
- vaahdota kerma yhdessä tomusokerin ja tuorejuustojen kanssa vaahdoksi
- lisää vaahtoon mehu-liivateseos ohuena nauhana
- kaada renkaaseen pohjan päälle mahdollisimman tasaisesti
- tärisytä rengasta eri suuntiin niin, että massa vajoaa tasaisesti ja kolot täyttyvät
- laita kylmään jähmettymään, voit myös pakastaa kakun hyytymisen nopeuttamiseksi

kiille:
2 liivatetta
0,5 kpl limenmehu
0,5 kpl appelsiininmehu
0,5 kpl sitruunanmehu
2 rkl sokeria
2 rkl mangososetta
- laita kiilteen liivatteet likoamaan
- kuumenna nesteeseen tulevat mehut, sose ja sokeri
- nestettä on nyt n 1,5 dl, jos paljon enempi, lisää puolikas tai yksi liivate
- laita seokseen liivate ja anna sen jäähtyä hetki
- lusikoi jähmettyneen kakun pinnalle, jähmetä kylmässä
- koristele ja tarjoile

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti