lauantai 19. joulukuuta 2015

Joulun hittimakeinen Fudge

Tuossa sitä nyt on kulhossa - meinaan sitä kuuluisaa joululahja-ainesta.Todella monessa leivontablogissa on kuluneen joulukuun aikana valmistettu tätä herkkua lahjaksi. Minäkin päätin kokeilla, sillä fudge on suklaan lisäksi parasta karkkia, mitä tiedän! Kuvassa oleva vaihe on vatkaamisen jälkeen, juuri ennen levyksi asettumista...

Fudge
250 ml kuohukermaa
680g Siro hienoa sokeria
100 g voita
100 ml kondensoitua maitoa
2 vaniljatankoa
2 rkl glukoosisiirappia
100 g valkosuklaata
- laita kaikki ainekset 3 litran kattilaan, paitsi valkosuklaa
- keitä miedolla lämmöllä n 10min, kunnes kaikki ainekset ovat sekaisin
- suurenna levyn lämpöä, että saat nesteen poreilemaan
- seuraavaksi keitä n 10-15 min, jotta saat nesteestä paksua, vaaleanruskeaa kermamaitoa, se on silloin 120-125 asteista, jos käytät mittaria
- jos ei käytössäsi ole mittaria, voit kokeilla tipauttaa pari tippaa veteen, jos aine hyytyy pisaraksi, keitos on valmis
- ota kattila pois liedeltä ja kaada seos kulhoon VARO, seos on todella kuumaa!
- vatkaa sähkövatkaimella 2 min ja lisää sekaan paloiteltu valkosuklaa
- vatkaa vielä 10min
- kaada lämmin massa laakeaan 20x25 vuokaan ja jäähdytä vähintään tunti tai yön yli
- leikkaa sopiviksi paloiksi, säilytä jääkaapissa

Fudget valmiina, pakattuina lähdössä lahjaksi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti