sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Pizzaperjantai

Tässä poikamme valitsemat täytteet

Tytär oli jo jonkin aikaa toivonut, että tekisimme yhteisvoimin pizzaa. Niinpä me sitten vietimme alkaneen viikonlopun kunniaksi pizzaperjantaita. Suurena apuna meillä oli SalaisenLeivontaYstäväni lähettämä Maku-lehti, jossa yhtenä suurempana teemana oli itse leivottu pizza. Ihan kansikuvasta alkaen lehti houkutteli leipomaan...

Nopea pizzapohja
12 g tuorehiivaa
2 dl vettä
0,5 tl suolaa
0,5 dl oliiviöljyä
noin 5 dl durumvehnäjauhoja

- liota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää suola ja oliiviöljy
- alusta jauhoja taikinaan, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista
- peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota vähintään puoli tuntia
- nosta pizzakivi tai uunipelti kylmään uuniin, pane uuni kuumenemaan 250c
- kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa muutama minuutti, vaivaa tarvittaessa sekaan lisää jauhoja
- jaa taikina 3-4 osaan ja kauli jauhotetulla pöydällä pizzapohjiksi
-  nosta pohja kuumalle kivelle tai peltille ja täytä mieltymystesi mukaan
- paista 250c uunin keskitasolla noin 10-15 min.
Pojan pizza paiston jälkeen


1 kommentti:

  1. Itse tehty pitsa on kyllä hyvää vaikka aikaa vievää =) Itse leivoin viikko sitten.

    VastaaPoista