lauantai 26. syyskuuta 2015

Puutarhurinpiiras


Sain salaiselta leivontaystävältäni syyskuun paketissa lehden, josta löysin ihanan värikkään piiraan ohjeen. Tuunasin hieman ohjetta vaihtamalla vaaleat jauhot osittain grahamjauhoiksi ja ne jäljelle jäävät vehnäjauhot olivat täysjyvävehnäjauhoja. Maku oli hyvä ja värikkäät vihannekset olivat silmänilo! Ohje on mitoitettu piirakkavuokaan tehtäväksi. Kokeilin kuitenkin tällä kertaa ohjetta ison muffinivuoan koloihin - hyvin toimi. Rasvasin koloset, ettei taikina tarttunut pohjaan ja reunoihin. Toki olisi voinut käyttää myös paperisia muffinivuokia, mutta näin tällä kertaa. Annoksesta tuli 8 isoa "muffinia".

Puutarhurinpiiras
pohja:
150g voita
2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
3 dl juustoraastetta
n 0,5 dl vettä

täyte:
2 porkkanaa
purjo
punainen paprika
palanen vihreää paprikaa
voita nokare
2 dl juustoraastetta
1 dl kermaa
suolaa
pippuria
oreganoa

kerma-munaseos:
2 dl kermaa
1 muna

- nypi voi-jauhoseos murumaiseksi, sekoita joukkoon juustoraaste ja vettä sen verran, että taikina kiinteytyy
- kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin hetkeksi viilenemään
- voitele 24cm piirakkavuoka, painele taikina reunoille saakka
- paista pohjaa n 10min uunin alatasolla 225c
- valmista sillä välin täyte: raasta porkkanat, paloittele paprikat ja purjo; hauduta voissa n 10min.
- lisää pannuun kerma, juustoraaste ja mauste, sekoita ja hauduta n 5min.
- kaada täyte esipaistetun pohjan päälle
- vatkaa kerma ja muna kulhossa ja kaada vihannesten päälle
- paista uunin alatasolla ensin 15min
- alenna lämpö 175c ja paista vielä 20-30min, kunnes piiraan reunat alkavat muuttua ruskeiksi
- anna jäähtyä ennen leikkaamista, nauti salaatin kera


1 kommentti: