lauantai 18. huhtikuuta 2015

Nutella-suklaakakku


Tämä ihanuus syntyi tyttäreni, 11v, toimesta. Hänen yksi suurista herkuistaan on Nutella!!! Lapsi sai itse tehdä kakun ja äiti auttoi kuorrutteen keittelemisessä. Pinnalle laitettiin Wiener Nougat Crushia.
Kakku parani vanhetessaan: maut tulivat peremmin esille ja koostumuskin hieman muuttui, kun suklaa pinnalla jähmettyi kunnolla. Kovin kauaa tämä ihanuus ei tosin jääkapissa pysynyt. Lautanen tyhjeni kovalla vauhdilla...

Suklaakakku
200g tummaa suklaata (käytimme Maraboun Daim-suklaata)
200g voita
4 kananmunaa
2 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

kuorrutus:
1 dl kuohukermaa
2dl pähkinä-suklaalevitettä (Nutella)

- vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla (24cm)
- paloittele suklaa, sulata rasva ja laita suklaa sen sekaan sulamaan, jäähdytä
- vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi
- yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne sekoittaen vaahtoon
- sekoita joukkoon jäähtynyt suklaaseos
- laita seos vuokaan ja paista 175c, noin 45 min
- valmista kuorrutus, kiehauta kerma ja sekoita joukkoon Nutella
- anna jäähtyä ja levitä kuorrutus kakulle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti