maanantai 9. helmikuuta 2015

Banoffee

Tytär halusi myös tätä 11v juhliinsa:

Karamellin, banaanin ja kerman liitto, nam!
Banoffee
pohja:
300g digestive keksejä
100g voita sulana

täyte:
397g (purkki) kondensoitua maitoa joko valmiiksi keitettynä eli karamellisoituna tai maitoa, jota itse keität 3h (molempia saa tavarataloista)
2 banaania
2 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
kaakaojauhoa pinnalle koristeeksi

- murskaa keksit ja sulata voi sekaan, levitä seos irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille
- levitä kondensoitu maito/karamelli pohjalle ja jäähdytä pakkasessa hetki
- vaahdota kerma ja vaniljasokeri
- pilko banaani karamellin päälle ja laita kerros kermaa, toista vielä sama: banaanikerros ja lopuksi kermavaahtoa, pinnalle voi ripsauttaa kaakaojauhetta koristeeksi

1 kommentti: