sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Bostonleipä

Niiiiiin herkkua pienellä vaivalla!
Tästä leivästä idea ja kiitos kuuluu ystävälleni Sarille "keltaiseen puutaloon"! SLY-teemalla leivoin eilen koko perheen hiihtopäivän päätteeksi Boston-leipää. Sen verran oli kalorien polttoa jokaisella meillä, että hiilaritankkaus oli paikallan. Todellakin suosittelen kokeilemaan. Pienellä vaivalla super- herkullista. Tämä tuo vaihtelua joka päiväiseen leipäannokseen...Tein kuivahiivalla, mutta onnistui loistavasti niinkin. Muutenkin sovelsin hieman tuon kerman ja tuorejuuston kanssa, mutta onnistuin...

Bostonleipä
1/2 pakettia hiivaa
1 prk (2,5dl) maustettua ruokakermaa, esim. Mustapekka
0,5 tl suolaa
0,5 rkl sokeria
1 rkl tomaattipyreetä
6 dl vehnäjauhoja
0,5 dl juoksevaa rasvaa

täyte:
1 pkt (170g) pekonia
1 rasia (200g) herkkusieniä
1 iso sipuli
1 pkt (100g) Mustapekka makea chilituorejuusto

- murenna hiiva kädenlämpöiseen ruokakermaan, lisää suola, sokeri ja tomaattipyree
- alusta taikinaan jauhot ja lopuksi rasva
- anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi
- kuutioi pekoni ja sienet. hienonna sipuli. ruskista ne paistinpannulla
- vaivaa kohonnut taikina
- kauli taikina levyksi. levitä päälle pekoni-sipuli-sieniseos. murenna tuorejuusto täytteen päälle.
- kieritä rullaksi. leikkaa 5cm:n paloja ja asettele vuokaan väljästi (22cm). kohota
- paista 200c:ssa noin 30min

9 kommenttia:

  1. Kaunis!
    Herkkua...menee hiirenkin to-do-listalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maku oli huippuhyvä. Tuhottiin tämä hetkessä...

      Poista
  2. Voih! Ihanan näköistä, ja uskon että myös makuista! Tätä tehdään meilläkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä. ISO kiitos tästä reseptistä!

      Poista
  3. Niin herkullinen että nappaan ohjeen talteen =)

    VastaaPoista