sunnuntai 17. elokuuta 2014

Herukkapilvi mitalikahveille



Huomasin menneellä viikolla Aamulehdessä herkullisen kuuloisen ohjeen, jossa voi hyödyntää kauden marjasatoa. Mikä tahansa marja kävisi tähän koristeeksi, mutta ohjeessa ollut punaherukka oli mielestäni herkullinen valinta kirpeytensä takia. Täytteessä nimittäin on makeaa kinuskia, joten tuo kiva kirpeä marja sopii tähän täydellisesti! Söimme tätä torttua Suomen keihäsmiesten EM-menestyksen kunniaksi kahvin kera...

Herukkapilvi:
pohja:
4 dl kaurahiutaleita
1 dl sokeria
0,5 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 dl sulatettua voita
0,5 dl valmista kinuskikastiketta

täyte:
2 dl kuohukermaa
1 tlk (250g) rahkaa
1,5 dl kinuskikastiketta

pinnalle:
7-8 dl punaherukkaa

- sekoita pohjan kuivat aineet
- lisää sulatettu rasva ja kinuskikastike
- laita kakkuvuoan (irtopohjavuoka) leivinpaperi ja taputtele taikina sen päälle vuoan pohjalle
- paista 175c noin 15 min ja jäähdytä
- vatkaa täytteen kerma vaahdoksi, sekoita rahka ja kinuskikastike keskenään
- lisää joukkoon vatkattu kerma
- nosta pohja tarjoiluvadille
- koristele

1 kommentti:

  1. Tämäkin ohje on ihanan yksinkertainen ja helppo.

    VastaaPoista