sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Itse tehty jäätelö, nam

Tässä sitä nyt on - salaiselta leivontaystävältä saadulla reseptillä tehtyä vaniljajätskiä! Ihmettelen vain, miten en ole tätä aikaisemmin edes yrittänyt tehdä!? Maut olivat kohdillaan. Tietty kuohkeampaa olisi jäätelö voinut olla, mutta jäätelökone voisi olla ratkaisu tähän....ja ensimmäisen kerran tekeleeksi tämä oli hyvää! Laitan tähän perusreseptin, jota itse kukin voi maustaa mieleisekseen.

Perusohje jäätelölle
2 munaa
3/4 dl glukoosisiirappia
2 dl kuohukermaa
1/4 dl sokeria

*erottele munien keltuaiset ja valkuaiset
*vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi
*vatkaa toisessa kulhossa keltuaiset ja glukoosisiirappi sekaisin
*vatkaa kolmannessa kulhossa kerma ja sokeri kuohkeaksi
*yhdistä keltuaisvaahtoon kermavaahto
*lisää lopuksi joukkoon valkuaisvaahto varovasti käännellen
*mausta jäätelö haluamallasi tavalla
*kaada jäätelö pakastuksen kestävään vuokaan ja pakasta yön yli tai 4h, mikäli haluat semifreddoa

7 kommenttia:

  1. Varmasti hyvää jäätelöä ja varsinkin tuon lakritsi-kastikkeen kera :P

    VastaaPoista
  2. Kun kerran pari tekee jäätelöä 'manuaalisesti', niin eipä juuri konetta kaipaa !
    Herkulta vaikuttaa !

    VastaaPoista
  3. Voi kun kivaa että kokeilit lähettämääni ohjetta! Hyvältä näyttää!

    Enpäs huomannut laittaa mukaan kuohkeutuskikkaa, anteeksi... :) varmasti jätskikone auttaisi asiaa, mutta yksi ajatus kuohkeuttamiseen voisi olla se, että otat jätskin pakkasesta 1-2 tunnin pakastuksen jälkeen (kun se on jo vähän jähmettynyt mutta yhä pehmeää), ja vatkaat sen vielä uudelleen varovasti sähkövatkaimella kuohkeammaksi, ja sitten laitat jätskin takaisin pakastimeen. Jotkut vatkaavat jäätelöä useammankin kerran pakastuksen aikana, minusta yksikin vatkauskerta jo tekee ihmeitä. Kuohkeus tietysti riippuu myös siitä, mitä mausteeksi tulee. Luulen että sekin voisi auttaa, jos keltuaisvaahdoon vaahdottaa kunnolla vaahdoksi. :)

    VastaaPoista
  4. siis salaisesi täällä visetittelee. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos "salaiseni" lisävihjeistä. Itsekin mietin, että nuo lisämausteet, esim. pähkinät, karkkijutskat yms. vaikuttavat rakenteeseen. Halusin kuitenkin eka kokeilla tätä perusjuttua. Kiitos vatkausvinkistä, sitä kokeilen ehdottomasti! Luulenpa, että se auttaa kyllä...

      Poista
  5. Herkullisen näköistä jäätelöä! Itse malttamattomana odotan, että pääsen omia ohjeitani testailemaan :)

    VastaaPoista
  6. Muistan kun itsekin ekaa kertaa tein jäätelöä, ajattelin aivan samoin "miten en ole tätä aiemmin tehnyt". Sen jälkeen tilanne on korjattu monta kertaa :)

    VastaaPoista