sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Jälleennäkeminen Baklava-herkun kanssa

Kuumia, herkullisia pikku-Baklavia
 
 
Yksinäinen kaunotar
 
Tässä niitä nyt viimein on. Baklava-pötkylöitä! Sain SLY-pariltani ihanaisen ohjeen näihin filotaikinasta valmistettuihin kääröihin, joiden sisään kätkin pistaasipähkinää sekä pariltani saatua pähkinäcocktailsekoitusta kera sokerin ja kanelin. Päällä makeainen siirappi. Leivonnaisten tulisi vetäytyä jääkaapissa paiston jälkeen joitakin tunteja. Arvatkaa maltoinko niin pitkään odotella? No en tosiaan...muutama tuli maisteltua heti suoraan kuuman siirapin valelun jälkeen....käytin muuten valmistaikinaa, jota löytyi marketin hyllyltä.

Baklava
18 baklava rullaa, joihin tarvitset
6 filotaikinaa
n 100g voita sulatettuna

Täyte:
250g erilaisia pähkinöitä
ripaus kanelia
0,5 dl sokeria

Siirappi:
1 dl sokeria
0,5 dl vettä
2 rkl appelsiinimehua
ripaus jauhettua kanelia

Rouhi pähkinät veitsellä karkeaksi rouheeksi. Sekoita mukaan kaneli ja sokeri.

Voitele ensimmäinen filolevy sulalla voilla ja taita se kahtia. Leikkaa veitsellä/pizzaleikkurilla kaksinkertainen taikina-arkki kolmeen osaan. Levitä pähkinätäytettä kunkin suikaleen päähän. taita pitkät reunat täytteen päälle, jotta reunat sulkeutuvat. Rullaa taikina rullaksi ja aseta voideltuun vuokaan. Laita pikku-Baklavat vieri viereen vuokaan. Kun olet rullannut kaikki, voitele vielä uunivuoassa olevat Baklavat sulalla voilla ja paista kauniin värisiksi 200c, noin 12-15min.

Keitä siirappi. Mittaa kattilaan kaikki ainekset ja keitä 1-2min, Kaada tai sivele siirappi uunituoreiden, kuumien leivonnaisten päälle. Anna vetäytyä vähintään muutaman tunnin ajan jääkaapissa.

Ohje blogista nimeltä Pulla-Akka

8 kommenttia:

  1. Oi kun ihanaa että olet ohjetta kokeillut ja näyttävät tosi herkullisilta :)

    T:SLYsi

    ps. ostin tänään huhtikuun pakettiin tavaraa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olivat superherkullisia ja ilokseni perheeni tykästyi niihin myös. Vien näitä huomenna töihinkin piristämään maanantaita...Sinä olet kyllä tämän kierroksen nopein ja luultavasti innokkain paketinkokoaja - lucky me!

      Poista
  2. Näyttääpä hyviltä ja kuulostaa tosi hyviltä =)

    VastaaPoista
  3. Baklava nimenä on pompannut esiin silloin tällöin, mutta enpä olisi osannut kertoa mitä ne on :D Herkullisen olonen ohje, "to do-listalle"!!

    VastaaPoista
  4. Hyvin olet onnistunut......tahtoisin maistaa! Onneksi jaoit reseptin.....

    VastaaPoista
  5. Paketti on ollut muutaman päivän jo valmiina paketoituna ja huomenna lähtee smartpostiin töiden jälkeen. Hauskaa viikkoa!

    T:Slysi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei wau. Sinun pitäisi kyllä saada arvonimi SLY26kierroksen nopein ja aktiivisin!!!

      Poista