perjantai 11. tammikuuta 2013

Rättisitikka kakussa

Tästä kuvan tekemisestä se alkoi. Käytin pasta-, ja tomuvärejä.

Sitten vain täytetty kakku alle ja pursotukset reunoille.
Kakun ulkoreunat pursotin valkoisella, mutta tähän päälle valkoinen sai kaverikseen hieman vihreää.
Kyseessä on 60-vuotisjuhlakakku. Alla vaalea pohja ja välissä vadelmaa ja kinuskimousse. .

Kinuskimousse
4 dl kermaa
2 dl fariinisokeria
100g tuorejuustoa
2 liivatelehteä
- laita puolet kermasta ja fariinisokeri kattilaan, kuumenna sekoitellen, kunnes kiehuu ja sen jälk, pari min.
- jäähdytä vesihauteessa
- vaahdota toinen puoli kermasta ja sekoita tuorejuustoon
- vatkaa kylmää kinuskikastiketta sähkövatkaimella, seuraa rakennetta, ei saa mennä rakeiseksi
- sekoita kinuskivaahto kerma-tuorejuustoon
- liota liivatteet ja keitä tilkka vettä, johon ne liuotat, kaada lopuksi täytteeseen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti