lauantai 19. toukokuuta 2012

Keväinen hyydykesynttärikakku

Tällä keväisellä kakulla juhlistimme isäni syntymäpäiviä eilen perjantaina. Mansikoita löytyi yhden ison kaupan ulkomyynnistä. Nämä yksilöt olivat lentäneet Espanjasta saakka meidän kahvipöytäämme. Kakun päällä smurffien poksuvaa valkosuklaata. Juuri, kun olet nielaisemassa suklaan palasta, se alkaakin mukavasti poksua suussa...No, asiaan: tämä respti löytyi Kinuskikissan sivuilta, mutta muuntelin sitä hieman omien tarpeiden mukaiseksi...

Mansikkainen hyydykekakku
pohja:
180g digestivekeksejä
75g voita
1,5 rkl ruokosokeria/fariinisokeria

täyte:
200g rahkaa
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
puoli levyä mansikka-valkosuklaata (Lidl)
2 tl vaniljasokeria
2 rkl sokeria
3,5 dl mansikkaa
6 liivatelehteä

  • murskaa keksit, sulata rasva -> sekoita sokerin kanssa
  • painele 26cm irtopohjavuoan pohjalle, jossa leivinpaperi (tällä on helppo siirtää kakku)
  • laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään
  • vatkaa vaniljakastike vaahdoksi, sekoita rahka sen kanssa
  • sekoita sokerit sekaan 
  • sulata valkosuklaa, jäähdytä hieman ja sekoita seokseen
  • soseuta mansikka, voit jättää sekaan hieman isompiakin "purupaloja": lisää seokseen
  • ota mansikasta hieman mehua, jonka kuumennat ja sulatat siihen liivatteet, kaada seokseen  ja sekoita tasaisesti
  • kaada pohjan päälle, hyydytä viileässä 5h tai mieluiten yön yli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti