Lisäsin yhden ainesosan, jota ei kaimallani ollut. Laatikosta löytyi valkosuklaahippusia (tuliainen omaan keittiöön alkukesän Rodoksen matkalta), joita ripottelin marjojen päälle. Antoi mukavaa, pientä makeutta marjojen sekaan. Puhumattakaan tuosta kinuskista, jota valelin annokseni päälle, ennen kahvihetkeä!!! Suosittelen! Ja kiitos Herkkuhovin emännälle tästä reseptistä!
Punaherukkakakku
( 24-26cm irtopohjavuoka tai kaksinkertaisena uuninpellille )
125 g voita
3 pientä kananmunaa ( kaksinkertaiseen kakkuun 5 kpl )
2,5 dl fariinisokeria
1,5 tl leivinjauhetta
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
4-5 dl punaherukoita
n. 70g mantelilastuja
koristeluun: tomusokeria
- Laita irtopohjavuokaan pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoan reunat kevyesti öljyllä.
- Sulata voi ja jätä jäähtymään.
Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja fariinisokeri.
-Sekoita kuivat aineet keskenään (ei mantelilastuja) ja lisää muna-sokerivaahtoon. Lisää viimeisenä sula voi ja sekoita varovaisesti sekaisin.
Kaada esivalmisteltuun kakkuvuokaan ja ripottele pinnalle ensin marjat ja sitten mantelilastut
Aikamoinen houkutus! Menee täälläkin kokeiluun.
VastaaPoistaPunaherukat, samoin valkoiset, ovat sopivan hapokkaita…monen kesän makeuden jälkeen….ainakin minä tykkään syödä niitä.
Terkuin n-h
http://nami-hiiri.vuodatus.net