|
Tällä kakulla juhlittiin 70v syntymäpäiviä |
Heinäkuu on tunnetusti mansikanmakuista. Niin tänäkin vuonna. Kävin aikoinaan Tallipihan ihanaisessa miljöössä Tampereella myymässä leivonnaisiani. Siellä tutustuin moniin ahkeriin käsityöläisiin. Yksi heistä tilasi äidilleen syntymäpäiväkakun. Sain vapaat kädet täytteiden osalta ja tiesin heti, että mansikkaahan se on. Pohjana vaalea peruskakku. Kostutus sokerivedellä. Pohjassa sipaisu hilloa. Kaverina sille paljon tuoretta mansikkaa, vaniljakreemiä ja kermavaahtoa. Kaiken keskellä vielä rouhittua valkosuklaata. Toivottavasti juhlat oli kivat ja kakku maistui!
Tämä toinen kakku nautittiin äidin nimipäivän ja lasten mummolasta paluun kunniaksi. Kakku hupeni vauhdikkaasti, mutta tässä vielä pieni pala ja ohje mansikkamousseen, jota tuli kakun väliin.
Mansikkamousse
250g mansikkaa soseutettuna
2 dl vispikermaa
100g rahkaa/tuorejuustoa
2 rkl sokeria
0,5 dl vaniljakreemiä
Kakun pintaan vatkasin kermaa, sulatin sekaan valkosuklaata ja lisäsin vielä n 100g Mascarponejuustoa. Ei ollut pahaa kenenkään mielestä! :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti