keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Fantastiset sämpylät


Tämä resepti tupsahti esille facebookin leivotaan palstalta. Siellä ylistettiin tätä ohjetta. Pakkohan sitä oli kokeilla. Ja en voi väittää vastaan: nämä sämpylät ovat nimensä veroisia. Fantastinen maku ja koostumus. Rapea, kovahko kuori, jonka sisässä pehmeää leipää...kaiken lisäksi nämä olivat helppotekoisia! Taikina saa rauhassa kohota. Sanosinpa, että mitä pidempään, sen parempi. Suosittelen!

noin 20kpl
Ainekset
5 dl kädenlämpöistä vettä
1 dl maitoa
25 g hiivaa
2 tl suolaa
1 rkl hunajaa (laitoin intiaanisokeria saman verran)
12,5 dl vehnäjauhoja
vehnäjauhoja vähän leipomiseen

- mittaa vesi ja maito astiaan
- murenna hiiva toiseen kulhoon ja lisää suola & hunaja
- kaada sekaan vähän maitovettä, sekoita puuhaarukalla
- sekoita loppu maitovesi sekaan ja lisää jauhot muutamassa erässä
- vaivaa löysäksi leipätaikinaksi
- taikina on hyvää, kun se jotakuinkin irtoaa kulhon reunoilta
- ripottele taikinan päälle noin 2rkl jauhoja, peitä kulho pyyhkeellä
- anna nousta vedottomassa paikassa 1-1,5h
- kuumenna uuni 240-250c
- ripottele leivinpöydälle jauhoja n 1dl, kumoa taikina sen päälle
- älä vaivaa taikinaa, vaan taputtele sitä kädellä, ilmakuplat saavat jäädä taikinaan
- leikkaa taikina 6-7 suikaleeksi ja suikaleet vielä 2-3 palaan
- paista noin 20min
- anna sämpylöiden jäähtyä ilman peitettä, jolloin kuoresta tulee rapea

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti