keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Astetta terveellisempi mustikkapiiras


Pyöräilimme mieheni kanssa hakemaan metsästä superfoodia. Mustikka oli hieman vielä vaiheessa kypsymisensä osalta. Saimme reilun satsin, mutta mukaan tuli poimittua vielä joitakin puolikypsiäkin yksilöitä. Palaamme varmasti poimintapaikalle, sillä tätä ilmaista herkkua näyttäisi nyt olevan paljon saatavilla...

Googlailin taas erilaisia reseptejä. Yleensä teen mustikasta varmaa herkkua: mamman mustikkapiirasta eli kermaviilin kera mustikkaa muropohjalla. Nyt teinkin hieman erilaisen, mutta myös herkulliselta maistuvan yksilön. Käytin pohjaan pelkästään ruisjauhoa ja tummaa ruokosokeria eli intiaanisokeria. Päällä on kaurahiutaleita. Ensimmäinen piiras meni lähes saman tien sellaisenaan. Tähän toiseen lorautimme hieman vaniljakastiketta sekaan...

Mustikkapiiras
2,5 dl ruisjauhoja
3/4 dl intiaanisokeria
1½ tl leivinjauhetta
1 muna
75 g sulaa voita
1 dl maitoa
- sekoita kuivat aineet keskenään
- sekoita joukkoon muna, voi ja maito
- laita taikina 26cm:n (lasi)vuokaan ja ripottele mustikoita päälle
- voit halutessasi laittaa mustikoiden päälle sokeria

Muruseos mustikoiden päälle:
2 dl ruis/kaurahiutaleita
3/dl intiaanisokeria
1 tl vaniljasokeria
½ dl sulaa voita
- yhdistä ainekset ja lisää muruseos mustikoiden päälle
- paista 200c, noin 25 min


Tähän lopputulokseen pääsy ei kestänyt kauaa...

1 kommentti: