Tänään meillä leivottiin joka juhlapöytään kuuluvia lusikkaleipiä. Jotkut moittivat suuritöisiksi, mutta mielestäni ne tulevat kuitenkin aika nopsaan. On kuin hiekkakakkuja tekisi, kun lusikkaan lataa taikinaa...Laitoin väliin vadelmahilloa, kaupasta hankittua - omat keitokset on tämä perhe käyttänyt jo ajat sitten.
Lusikkaleivät
200g voita
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhoa
- sulata voi ja jäähdytä hieman
- sekoita sokeri sekaan
- sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan
- vatkaa sähkövatkaimella sekaisin
- painele taikinaa teelusikkaan ja laita pellille
- paista 175c, noin 10 min.
- sivele puoliskon päälle hilloa ja paina toinen puoli päälle, sokeroi
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti