Mansikkainen hyydykekakku
pohja:
180g digestivekeksejä
75g voita
1,5 rkl ruokosokeria/fariinisokeria
täyte:
200g rahkaa
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
puoli levyä mansikka-valkosuklaata (Lidl)
2 tl vaniljasokeria
2 rkl sokeria
3,5 dl mansikkaa
6 liivatelehteä
- murskaa keksit, sulata rasva -> sekoita sokerin kanssa
- painele 26cm irtopohjavuoan pohjalle, jossa leivinpaperi (tällä on helppo siirtää kakku)
- laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään
- vatkaa vaniljakastike vaahdoksi, sekoita rahka sen kanssa
- sekoita sokerit sekaan
- sulata valkosuklaa, jäähdytä hieman ja sekoita seokseen
- soseuta mansikka, voit jättää sekaan hieman isompiakin "purupaloja": lisää seokseen
- ota mansikasta hieman mehua, jonka kuumennat ja sulatat siihen liivatteet, kaada seokseen ja sekoita tasaisesti
- kaada pohjan päälle, hyydytä viileässä 5h tai mieluiten yön yli
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti