Kun aloitin pohjan teon, alkoi pihassamme kolmiodraama tyttösten kesken. Tarvittiin aika monta hetkeä, ennenkuin tilanne raukesi. Ensin annoin lasten yrittää keskenään. Lopulta menin lastentarhanopettajan ominaisuudessa pitämään kriisipalaverin. Voi tätä tyttöjen maailmaa! Palasin takaisin sorvin ääreen ja hups...yksi viidestä ulkona leikkineestä lapsesta onnistui putoamaan trampoliinin avoimesta vetoketjusta tikapuiden kautta kerien maahan...huh, onneksi ei käynyt pahasti. Enkelinsiipi taisi olla maan ja tytön välissä, kun pienellä säikähdyksellä selvittiin!
Taas kakun kimppuun. Sittenpä tulikin pari pitkää puhelua ja oikeasti tärkeistä asioista. Sen jälkeen alkoi tekstarirumba. Sitten olikin jo aika aloittaa lapsille ruoantekeminen - jo nälkäänsä hakivat voileipää. Sitten fillaroikin jo mies töistä ja nälkä oli hänelläkin - ei kun kahvinkeittoon ja leipää pöytään...ja sitten tein kakkua...Ohje on muuten uusimmasta Pirkka-lehdestä.
Limetti-mansikkamoussekakku
pohja:
1,5dl vehnäjauhoja
0,5dl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
100g voita
1 muna
3/4dl sokeria
0,5dl mansikoiden mehua
- sulata mansikat ja ota talteen niistä mehu
- sekoita kuivat aineet keskenään
- sulata rasva
- vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
- lisää jauhoseos, rasva ja mansikkamehu vuorotellen taikinaan
- laita irtopohjavuoan (26cm) pohjalle leivinpaperi, paista pohjaa n 10min 200c
täyte:
1pss (500g) pakastemansikoita
5 liivatelehteä
3 limetin raastettu kuori (1,5tl)
2,5rkl limetinmehua'
2dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1tlk(200g) turkkilaista jogurttia
1dl tomusokeria
2dl vispikermaa
- soseuta mansikat sauvasekoittimella. laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- pese limetit huolellisesti, raasta raastimen pienimmällä terällä kuorta. purista limeteistä mehu
- vatkaa vaniljakastike vaahdoksi.
- lisää joukkoon jogurtti, mansikkasose, tomusokeri ja liimetinkuoriraaste
- vatkaa kerma vaahdoksi erillisessä kulhossa. sekoita täytteet.
- kuumenna limetinmehu ja purista liivatteet joukkoon. sekoita tasaisesti täytteeseen.
- kaada täyte vuokaan, hyydytä kylmässä 5h tai mieluiten yön yli.
- koristele kakku esim. mansikkaviipaleilla, limetillä, valkosuklaalla
Koristelin ja kuvasin kakun aamutuimaan. Aamuauringon säteetkin pääsivät siis kuvaan |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti