keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Irish Cream hyydykekakku

Kakku on maustettu Irish Cream makusiirapilla
 
Ystävänpäivälahjaksi saadut transfersuklaanapit pääsivät heti käyttöön
 
"sisäkuva"

Modon sponsoroimasta makusiirappipaketista sain myös pullon nimeltä Irish Cream. Sitä kokeilin hyydykekakkuun. Tässä ohje, jonka olen koonnut useammasta löytämästäni vastaavia aineita omaavista kakuista...tämän ohjeen määrän tein läpimitaltaan 20cm vuokaan.

Irish Cream hyydykekakku
175 g kaurakeksejä
75 g sulaa voita

3 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa (kaapissa oli Mascarponea)
1 prk (200g) rahkaa (kaapissa oli vaniljarahka)
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
5 rkl Irish Cream makusiirappia
0,75 dl vahvaa kahvia

- murskaa keksit pohjaa varten, sekoita sula voi joukkoon ja painele murska irtopohjavuokaan
- laita liivatteet likoamaan veteen
- vatkaa kerma, jonka sekaan laitat sokerit
- sekoita tuorejuusto ja rahka kermavaahtoon
- vatkaa sekaan makusiirappi
- liota pehmenneet liivatelehdet kuuman kahvin sekaan ja lisää neste täytteen sekaan
- kaada täyte keksimurusten päälle ja anna hyytyä kylmässä vähintään 4 tuntia, koristele

MODOn kotimaiset makusiirapit valmistetaan tuoreista raaka-aineista, parhaista ja puhtaista herkuista, ilman Atso-värejä.  Ne soveltuvat niin leivonnaisten, kuin ruuankin maustamiseen.

3 kommenttia:

  1. Voi että kun näyttää ja kuulostaa niin herkulliselta että kieli meinaa mennä mahaan ;) :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Suosittelen kokeilemaan. Meillä tätä nautittiin ystävänpäivänä ja laskiaissunnuntaina.

      Poista
  2. Voi nam! Juustokakku noilla mauilla vie varmasti kielen mennessään! Herkullisen näköinen!

    VastaaPoista