tiistai 17. helmikuuta 2015

Yksi taikina, kaksi makua

Suklaapullia, olkaa hyvät!
 

Laskiaisen nimikkopulla

SLY30 kierroksella sain paketistani uuden Kotilieden, jossa oli paljon eri vivahteisia pullareseptejä. Tarkkaan ottaen perustaikina oli sama ja pienillä muutoksilla taikinasta saa erilaisia makuelämyksiä. Kuten jo aikaisemmissa kirjoituksissa olen kertonut, perjantait ovat tätä nykyä minun paras viikonpäiväni. Teen nelipäiväistä viikkoa tämän vuoden. Lupasin lapsille, että koulusta tullessa meillä tuoksuu pulla. Ja minä pidin lupaukseni - valmiina oli Nutellalla täytetyt kiekurat ja perus pyöreät pullat, laskiaista silmälläpitäen. Ja kyllä, sain riemunkiljahduksia ja miljoonia kiitoksia. Parasta olivat kuitenkin ne tyytyväiset ilmeet ja huokaukset mussutuksen lomassa...

Pullataikina 
5 dl maitoa
50g tuoretta hiivaa tai 2 pussia kuivahiivaa
2 tl suolaa
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
200 g voita/margariinia
15 dl vehnäjauhoja
voiteluun: kananmunaa

4 kommenttia:

  1. Slurps :)
    Täällä leivottiin pullaa sekä tänään että sunnuntaina :D

    VastaaPoista
  2. NAM :P Alkoikin tekeen noita nutellapullia mieli, nutellaa oiskin :D

    VastaaPoista
  3. Pulla on yksi kahvinjuonnin tärkeä "kulmakivi"... saamassani lehdessä oli muitakin superherkkuja reseptejä: sitruunapitko, tahmeat herkkupullat, mantelihyrrät, mustikkapuustit, sitruunanainen pullavanukas, pullapojan hedelmäpaistos, kanelikorput ja köyhät ritarit...

    VastaaPoista
  4. Nutella, katsoin hotelli aamupalalla, että turisteilla oli omat purkit mukana, joten joskus on kokeiltava, ihanan näköisiä.

    VastaaPoista