tiistai 8. joulukuuta 2015

Puolukka-valkosuklaakakku


Talossa järven rannalla on leivottu joulua ja ylioppilasjuhlia ja lasten synttäreitä ja ja...viime aikoina on vaan ollut työelämässä ja omien lasten kuvioissa niin paljon puuhaa ja väsymystä ilmoilla, että päivitykset ovat jääneet odottamaan omaa aikaansa. Yli kuukauden tauon jälkeen aloitan nyt hiljalleen suman purkamisen...

Maku-lehdestä löysin helpon ja herkullisen ohjeen. Jaan sen nyt kanssanne. Vielä ehtii leipomaan testikakun ja sitten lisää varsinaiseen jouluun, jos maku miellyttää.

Karpalo-valkosuklaakakku
150g voita
200g kermaviiliä
3 munaa
150g valkosuklaata
5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1,5 tl leivinjauhetta
200 g puolukoita

koristelu
100g valkosuklaata sulatettuna

- sulata voi ja anna jäähtyä
- sekoita kermaviili ja munat jäähtyneen voisulan joukkoon
- rouhi valkosuklaa
- sekoita vehnäjauhot, sokeri, valkosuklaarouhe, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään
- kaada voi, kermaviili, munaseos kuivien aineiden joukkoon
- sekoita lopuksi taikinaan puolukka - vältä turhaa sekoittamista
- kaada taikina voideltuun vuokaan, tasoita pinta
- paista kakkua 175c, alatasolla noin 1h 10 min
- kumoa kakku jäähtyneenä tarjoiluvadille ja koristele sulatetulla suklaalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti