sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Arabialainen maustekakku

Tämä suussasulava kahvikakku on kuulunut jo pitkään yhtenä elementtinä minun jouluuni. Näitä olen tehnyt myös viemisiksi sukulaisille ja naapureille. Kyseisen kakun kuorrutteen halusin tehdä tarkoituksella hieman valuvaiseksi. Yleensä se on kiinteämpää ja olen sen palettiveitsellä kakun pintaan siloitellut ennen koristeita. Tähän käytin jouluisia "strösseleitä". Useissa ohjeissa koristeena on manteli/pähkinärouhetta.

Arabialainen maustekakku
3 munaa
3,5 dl sokeria
200g sulatettua voita
3/4 tl suolaa
2 tl vanilliinisokeria
2 tl kanelia
2,5 rkl kaakaojauhetta
1/2 tl soodaa
1 1/4 tl leivinjauhetta
5 dl vehnäjauhoja
2 dl kermamaitoa (käy myös kermaviili, maustamaton jogurtti, hapan kerma)
- vatkaa muna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää jäähtynyt voi
- lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet taikinaan vuorotellen kermamaidon kanssa
- paista 175c, noin 45 min
- anna kakun jäähtyä, kuorruta

kuorrutus:
3,5 dl tomusokeria
1 tl kanelia
1 1/2 rkl vahvaa, kuumaa kahvia
50 g pehmeää voita

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti