Fudge
250 ml kuohukermaa
680g Siro hienoa sokeria
100 g voita
100 ml kondensoitua maitoa
2 vaniljatankoa
2 rkl glukoosisiirappia
100 g valkosuklaata
- laita kaikki ainekset 3 litran kattilaan, paitsi valkosuklaa
- keitä miedolla lämmöllä n 10min, kunnes kaikki ainekset ovat sekaisin
- suurenna levyn lämpöä, että saat nesteen poreilemaan
- seuraavaksi keitä n 10-15 min, jotta saat nesteestä paksua, vaaleanruskeaa kermamaitoa, se on silloin 120-125 asteista, jos käytät mittaria
- jos ei käytössäsi ole mittaria, voit kokeilla tipauttaa pari tippaa veteen, jos aine hyytyy pisaraksi, keitos on valmis
- ota kattila pois liedeltä ja kaada seos kulhoon VARO, seos on todella kuumaa!
- vatkaa sähkövatkaimella 2 min ja lisää sekaan paloiteltu valkosuklaa
- vatkaa vielä 10min
- kaada lämmin massa laakeaan 20x25 vuokaan ja jäähdytä vähintään tunti tai yön yli
- leikkaa sopiviksi paloiksi, säilytä jääkaapissa
Fudget valmiina, pakattuina lähdössä lahjaksi |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti