lauantai 20. kesäkuuta 2015

Juhannuspavlovat

Marengin ja marjojen liitto on täydellinen....
 
Usein talossa järven rannalla on nautittu keskikesän aikaan joko mansikkabritaa tai mansikkatäytekakkua...tänä vuonna päätin tehdä pienen poikkeuksen. Tarjolla oli aattoiltana PikkuPavlovia - marenkia ja mansikkaa jälleen mutta vadelmien ja mustikoiden kera. marenkipesässä on myös sipaus hilloa ja kookoshiutaleita. Jätin pois ohjeessa olevan kermavaahdon. Herkullista oli ilmankin...

Pikkupavlovat
4 munanvalkuaista
1 tl etikkaa
2 dl erikoishienoa Siro-sokeria

täyte:
2 dl kermaa
2 rkl lemoncurdtahnaa
2 dl kookoshiutaleita

pinnalle:
eksoottisia hedelmiä tai tuoreita marjoja

- vaahdota kulhossa valkuaiset, joihin on lisätty etikka
- lisää sokeria vähitellen samalla kun vaahdotat valkuaisia
- jatka vatkaamista, kunnes seos on kestävää ja kiiltävää
- pursota tai lusikoi pikkupesiä uunipeltille leivinpaperin päälle
- muovaa marenkikeon keskelle syvennys, paista 125c uunissa noin 45 min
- jäähdytä
- vaahdota kerma, lisää maustavat ainekset
- täytä keskelle jäänyt kolo kookoskermalla ja hedelmillä/marjoilla
- tarjoile heti

1 kommentti:

  1. Niin herkullisen näköisiä pikku pavlovia <3
    t: Salainen ystäväsi uudella Sly-kierroksella

    VastaaPoista