Tämä piiras oli nopea ja helppo tehdä. Raparperin kirpeys sopi hienosti makean kondensoidun maidon kaveriksi saman piiraan keskelle!
Raparperipiiras
pohja:
75 g voita
1,5 dl sokeria (käytin intiaanisokeria)
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
täyte:
3-4 normaalinkokoista raparperinvartta
1 prk kondensoitua maitoa
- vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi
- lisää muna hyvin vatkaten
- sekoita jauhot keskenään ja lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa
- tasoita taikina vuoan pohjalle, ripottele pinnalle raparperit ja kondensoitu maito
- korkeareunainen vuoka on hyvä, ettei maito pääse kuohumaan reunan yli
- paista 200c, noin 30-25min tai kunnes piiras on reunoilta ruskettunut ja keskeltä kypsä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti