keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Raparperia ja kondensoitua maitoa piiraassa

 
 
Nam...miten makeaa ja tahmeaa...
Tämä piiras oli nopea ja helppo tehdä. Raparperin kirpeys sopi hienosti makean kondensoidun maidon kaveriksi saman piiraan keskelle!

Raparperipiiras
pohja:
75 g voita
1,5 dl sokeria (käytin intiaanisokeria)
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa

täyte:
3-4 normaalinkokoista raparperinvartta
1 prk kondensoitua maitoa

- vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi
- lisää muna hyvin vatkaten
- sekoita jauhot keskenään ja lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa
- tasoita taikina vuoan pohjalle, ripottele pinnalle raparperit ja kondensoitu maito
- korkeareunainen vuoka on hyvä, ettei maito pääse kuohumaan reunan yli
- paista 200c, noin 30-25min tai kunnes piiras on reunoilta ruskettunut ja keskeltä kypsä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti