torstai 24. tammikuuta 2013

Kurpitsansiemenleipä

Iltapalaleipää
Torstai-illan kunniaksi leivoimme tyttären kanssa. Teen nelipäiväistä työviikkoa ja torstaina olen jo aina viikonloppufiiliksissä...sen kunniaksi on kiva aloittaa vapaat leipomalla. Sain SLY-pariltani näitä pitkulaisia leipävuokia, kuivahiivaa ja kurpitsansiemeniä. Niitä ja muutamia muita ainesosia käyttämällä saimme tällaisia herkkuja aikaiseksi.Vuoissa on hyväksihavaittua sämpylätaikinaa, joka toimi hienosti tässäkin muodossa. Vuokien sisällä oli ohje parmesan-leipään, joten täytynee sitäkin jossain kohti kokeilla...

Sämpylät/leipä
5 dl maitoa/vettä
2 dl kaurahiutaleita
2 rkl siirappia
1 tl suolaa
2 pss kuivahiivaa
n 9dl vehnäjauhoja
n 1/2 dl rypsiöljyä

- kohota taikinaa n puoli tuntia
- leivo sämpylöiksi/ leiväksi ja kohota vielä hetki
- voitele maidolla ja ripottele kurpitsansiemeniä pinnalle
- paista 200c

3 kommenttia:

  1. Ihanan näköisiä leipiä. Kurpitsansiemenet on hyviä leivän päällä.

    VastaaPoista
  2. Hienoa saada vähän erilaisen leivän ohjetta! Olen kaupoissa noita vuokia tiiraillut, mutten ole vielä hankkinut.. :)

    VastaaPoista
  3. Blogistani löytyy sinulle tunnustus ;)En tiedä miten sen maininta oli jäänyt edellisestä kommentistani kokonaan pois ;(

    VastaaPoista