torstai 17. tammikuuta 2013

Sitrusdonitsit

Kevyttä iltapalaa...
SLY-parini lähetti minulle monia mukavia pulla-, ja leipäreseptejä. Tyttäreni toivoi äidin tekevän munkkeja, joten päätinpä kokeilla näitä. Teimme osasta tavallisia sokerisia "karvalakkiversioita", mutta nämä iltapalalla nautitut saivat päälleen suklaa/strösselikuorrutuksen.

Sitrusdonitsit
7g kuivahiivaa
70g sokeria
500g vehnäjauhoja
315 ml kädenlämpöistä maitoa
2 sitruunan kuori
1 appelsiinin kuori
80g pehmeää, suolatonta voita kuutioituna
kasviöljyä paistamiseen

- sekoita lämpimään maitoon kuivahiiva, 1rkl sokerimäärästä ja 1 rkl jauhomäärästä: anna tekeytyä vartin verran, jolloin seoksen pitäisi olla vaahtoavaa
- lisää loppu sokeri, jauhot, sitruksenkuoret ja voi hiiva-maitoseoksen joukkoon
- sekoita, kunnes taikina on silkkisen sileää, noin 5 min
- anna taikinan kohota kulhossa tunnin verran kostealla liinalla peitettynä
- kauli taikina n sentin paksuiseksi ja ota siitä juomalasilla donitseja, anna kohota taas n tunti
- kun donitsit ovat kohonneet kaksinkertaisiksi, tee niiden keskustaan pienet reiät, esim syömäpuikolla
- kuumenna kasviöljy 180-190c ja uppopaista donitsit muutama kerrallaan


2 kommenttia:

  1. Voi ei, iiiihan näkösiä, slurps!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuon sulatetun suklaan lisäksi vuolin vielä vähän suklaalastuja päälle, että varmasti maistuis...

      Poista