lauantai 19. tammikuuta 2013

Vaniljahyrrät

Tässä kahden paiston erilaiset tummuusasteet.
SLY-parini innoittamana kaivoin äidiltäni saadun vanhan reseptin esille. Vaniljahyrrät, jotka tehdään kylmään maitoon ja leivotaan ilman kohotusta. Leivonnan jälkeen vain kohotellaan. Pariltani sain nämä käytössä olleet pullavuoat. Lisäksi paketista tuli kardemummaa ja hiivaa, joita kului tähän taikinaan. Taustalla piiloesittelyssä myös uusi, keväinen kerniliina.

Vaniljahyrrät 
noin 25 kpl
25 g hiivaa
2 dl kylmää maitoa
200g huoneenlämpöistä margariinia
1 rkl sokeria
1/2 tl suolaa
5-6 dl vehnäjauhoja

täyte:
75 g voita
2 rkl sokeria
2 tl vanilliinisokeria

- murenna hiiva kulhoon, lisää maito ja sekoita, kunnes hiiva liukenee
- lisää rasva nokareina, suola ja jauhot
- sekoita nopeasti sileäksi taikinaksi
- kauli taikinasta levy jauhotetulla alustalla, levitä täyte ja kääri rullaksi
- leikkaa palasiksi ja nosta vuokiin
- kohota liinan alla 2h
- voitele munalla ja paista 8-10min 200c

6 kommenttia:

  1. Täälläkin on mahtava pullantuoksu !

    VastaaPoista
  2. Maistuisi minullekin! -vanilja kaikessa muodossa on minunkin lemppari pullan sisällä :)

    VastaaPoista
  3. Ihanan erilaisia kun vaniljasokeria vähän kuin kanelin tilalle =) pitääkin muistaa tämä kun seuraavan kerran tekee tuolla tyylillä pullia =)

    VastaaPoista
  4. Varmasti ovat hyviä! :)

    T: SLY22-kierroksen parisi. :)

    VastaaPoista
  5. Pitääpä joskus kokeilla näitä!
    Blogissani on sinulle tunnustus :)

    VastaaPoista