Juuri uunista tulleet kaverukset... |
Tämä oli erittäin herkullista tuoreena kaakaon kanssa. Takana oli koko perheen pieni hiihtolenkki -16 asteen pakkasessa, joten voitte kuvitella, että tämä maistui t a i v a a l l i s e l t a!
Hiivaleipä
4 isoa leipää tai 10-15 hiivareikäleipää
1 l vettä
75g hiivaa
1 rkl suolaa
2 rkl siirappia
n26 dl hiivaleipäjauhoja (laitoin vehnä-, ja sämpyläjauhoja)
50g voita
(vehnäleseitä)
- lämmitä vesi kädenlämpöiseksi, liuota nesteeseen hiiva
- lisää suola, siirappi ja jauhot, alusta hyvin
- lisää alustuksen loppupuolella pehmeä rasva
- anna taikinan kohota lämpimässä paikassa peitettynä kaksinkertaiseksi
- leivo 4 isoa hiivaleipää tai
- kaaviloi taikina 1/2cmn paksuiseksi levyksi, josta otat lautasella isoja reikäleipiä, joihin voit tehdä kolon keskelle esim. juomalasilla
- kohota leivät kaksinkertaisiksi peitettynä
- paista hiivaleipiä 200c uunin alatasolla puolisen tuntia ruskeiksi tai
- reikäleivät paistetaan 225c uunin keskitasolla n 15min
- mikäli haluat leiville pehmeän pinnan, peitä ne liinalla uunista oton jälkeen
Näyttää kyllä tooodella herkulliselta, voin aivan kuvitella jo leivän tuoksun ja maun. Täytyyköhän sitä itsekkin pyöräyttää tuore leipä pitkästä aikaa omaa pakettia odotellessa :D
VastaaPoistaKiitos sinulle ihanainen reseptistä! Tämä maistui, vaikka jouduin hieman tummempiakin jauhoja käyttelemään...
PoistaOnneksi leipien reseptit ovat monesti muokattavia, eivät mene pilalle vaikka käyttäisikin vähän eri jauhoja tai muuten korvaisi puuttuvia aineksia toisilla ;)
PoistaOi mitä leipää - oi mikä pakkanen :D !
VastaaPoistaMiltei olen vihreä, kuin jade - siis tuosta pakkasesta :)))))) !
Todella muhkean herkkullisen näköisiä leipiä. Varmasti maistui hyvältä ja olisi maistunut minullekkin. Tuoretta leipää on vaikea voittaa.
VastaaPoistaTuore leipä -mikä sen parempaa! Ohjeen laitan myös itselleni talteen :)
VastaaPoista