torstai 24. tammikuuta 2013

Pullafanin mustikkapiiras

Tytär auttoi äitiään...


Juuri uunista otettu "pullapiiras"



Mustikkasuu
Sain SLY-pariltani kivan ohjeen. Siinä yhdistyivät herkulliset mustikat ja pehmeä pullataikina. Suosittelen kokeilemaan! Leipomisessa sain apua tyttäreltä. Syömisessä apulaisina oli koko perhe...

Pullapohjainen mustikkapiiras
pullataikina: 
2 dl maitoa
1 pss(11g) kuivahiivaa
1 dl sokeria
3/4 tl suolaa
2 tl kardemummaa
1 muna
6-7 dl vehnäjauhoja
100 g leivontamargariinia

mustikkatäyte:
8 dl (400g) mustikoita
3 dl hillosokeria

- lämmitä maito, sekoita kuivahiiva pieneen jauhomäärään ja lisää maidon joukkoon
- lisää sokeri, suola, kardemumma, muna ja osa vehnäjauhoista
- sekoita joukkoon pehmeä rasva ja alusta loput vehnäjauhot, taikina saa olla pehmeää ja kimmoisaa
- peitä kulho liinalla ja kohota 1/2 h
- kiinnitä irtophjavuoan (26 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi
- sekoita mustikoiden joukkoon hillosokeri

- jaa taikina kolmeen osaan, kauli pohjaksi ja kanneksi tulevat taikinat n 30cm halkaisijaltaan oleviksi levyiksi
- nosta taikina kaulimen avulla vuokaan ja painele sormin vuoan reunoille n 3cm korkeudelle
- kaada vuokaan mustikkaseos ja nosta kansi päälle, painele pohja ja kansi haarukalla yhteen
- pyörittele loppu taikina sormen paksuisiksi tangoiksi, asettele säikeet päälle ristikoksi
- voitele munalla pinta ja pistele haarukalla muutamia ilmareikiä
- kypsennä alimmalla tasolla 175c, 30 min, laita leivinpaperi vuoan päälle tummumisen estämiseksi ja paista vielä 10 min

1 kommentti:

  1. Makoisalta vaikuttaa.
    Miksei koskaan voi maistaa, näitä ihanuuksia ?

    VastaaPoista