Tytär auttoi äitiään... |
Juuri uunista otettu "pullapiiras" |
Mustikkasuu |
Pullapohjainen mustikkapiiras
pullataikina:
2 dl maitoa
1 pss(11g) kuivahiivaa
1 dl sokeria
3/4 tl suolaa
2 tl kardemummaa
1 muna
6-7 dl vehnäjauhoja
100 g leivontamargariinia
mustikkatäyte:
8 dl (400g) mustikoita
3 dl hillosokeria
- lämmitä maito, sekoita kuivahiiva pieneen jauhomäärään ja lisää maidon joukkoon
- lisää sokeri, suola, kardemumma, muna ja osa vehnäjauhoista
- sekoita joukkoon pehmeä rasva ja alusta loput vehnäjauhot, taikina saa olla pehmeää ja kimmoisaa
- peitä kulho liinalla ja kohota 1/2 h
- kiinnitä irtophjavuoan (26 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi
- sekoita mustikoiden joukkoon hillosokeri
- jaa taikina kolmeen osaan, kauli pohjaksi ja kanneksi tulevat taikinat n 30cm halkaisijaltaan oleviksi levyiksi
- nosta taikina kaulimen avulla vuokaan ja painele sormin vuoan reunoille n 3cm korkeudelle
- kaada vuokaan mustikkaseos ja nosta kansi päälle, painele pohja ja kansi haarukalla yhteen
- pyörittele loppu taikina sormen paksuisiksi tangoiksi, asettele säikeet päälle ristikoksi
- voitele munalla pinta ja pistele haarukalla muutamia ilmareikiä
- kypsennä alimmalla tasolla 175c, 30 min, laita leivinpaperi vuoan päälle tummumisen estämiseksi ja paista vielä 10 min
Makoisalta vaikuttaa.
VastaaPoistaMiksei koskaan voi maistaa, näitä ihanuuksia ?