maanantai 4. tammikuuta 2016

Suklainen synttärikakku

Tämän kakun halusi yksi äiti-ihminen, joka palaili töihin synttäripäivänään. Toiveissa oli jotain suklaista...makupariksi suklaalle valikoitui vadelma. Pohja päätettiin jättää ilman suklaata, mutta kolmesta välistä sitä sitten löytyy vadelman kera. Sama pätee kakun pintaan.

Vaalea kakkupohja (5 munaa noin 15 henkilölle)
5 munaa
1 3/4 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
- pohjan paistoaika keskitasolla n 45 min 175c

Suklaamousse kakun väleihin
2 dl kermaa vatkattuna
200g sitruunanmakuista tuorejuustoa
130g suklaata sulatettuna (suklaalevyllinen)
- sekoita vatkatun kerman sekaan tuorejuusto
- sulata suklaa mikrossa, jäähdytä hieman ja sekoita seokseen

- kakun kostutus sokerivedellä pullasudin avulla
- sipaise kostutuksen jälkeen kakun pintaan pienesti vadelmamarmeladia
- tämän jälkeen suklaamousse, jonka sekaan pakastevadelmaa
- lopuksi moussen ja vadelmien päälle himppanen raastettua suklaata

Suklaakuorrutus
3/4 dl kermaa
130g suklaata
- keitä kattilassa sekaisin, älä polta
- jos haluat pinnasta kiiltävän, lisää lopuksi 1rkl voita sulamaan seokseen
- jäähdytä hetki ja kaada kakun pinnalle

Kakun reunoilla WienerNougatCrushia. Pinnalle keltaista nonparellia, kultaisia pehmeitä helmiä, suklaarouhetta, WienerNougatCrushia ja jättiläisvadelmia. Mukana muutama suklaatähti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti