mustikkaa ja valkosuklaata |
No niin, takaisin tähän piirakan tekoon...tämä on siis todellakin helppo ohje. Taikinan pystyy sekoittamaan yhdessä kulhossa ja ilman mitään sähkövempaimia. Teimme neliönmuotoiseen irtopohjavuokaan puolitoistakertaisen annoksen. Maku ja koostumus on samanlainen kuin Fazerin mustikkaisessa marjapitkossa.
Valkosuklaa-mustikkapiirakka
2 dl ruokokidesokeria
4 dl vehnäjauhoja
50 g voita
0,5 dl öljyä
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa
1 kananmuna
päälle:
n 200g mustikoita
100g valkosuklaata rouhittuna
muruseosta
- sekoita keskenään kaikki muuta inekset paitsi maito ja kananmuna
- ota muruseoksesta desin verran sivuun
- lisää loppuun seokseen maito ja muna, sekoita tasaiseksi
- kaada voideltuun vuokaan, ripottele päälle mustikat, suklaa ja viimeisenä muruseos
- paista 200c, uunin alatasolla n 25min
- alenna lämpöä tai suojaa pinta foliolla, jos se tummuu liikaa
- HUOM! itse esipaistoin pohjaa n 10min ennen päällyksen lisäämistä, sen jälkeen vielä 25 min: hyvin kypsyi kauttaaltaan, eikä tuossa ajassa tummunut liikaa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti