sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Hapan kerma hyötykäyttöön: kahvikakku

Hapankermakakku
0,8 dl voita tai margariinia (sama kuin 1/2 kahvikuppia)
1,5 dl sokeria (1 kkp)
0,8 dl siirappia (1/2 kkp)
2 kpl munia
1 tl kanelia
2-3 dl hapanta kermaa
0,5 tl suolaa
1 tl kardemummaa
1,5 tl soodaa
3 dl vehnäjauhoja (2kkp)
1 dl hienonnettuja pähkinöitä

- voi ja sokeri hierotaan vaahdoksi
- siihen yhdistetään siirappi ja hyvin vatkatut munat, kaneli, suola, kardemumma
- sekoita sooda jauhoihin ja lisää taikinaan
- hapankerma lisätään vähitellen ja lopuksi hienonnetut pähkinät
- voitele ja jauhota vuoka
- paista 175c:ssa noin 40-45min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti