tiistai 19. tammikuuta 2016

Salted Caramel Cheesecake Pie

Hieno nimi tällä piiraalla. Sanalla sanoen voisi todeta nimikkeestä: suolaisen makeaa... Ohjeen mukaan pinnalle tulee sormisuolaa. Miettikääpä, mikä yhdistelmä: makeaa kinuskia ja sen kamuna suolaa. Minun makuhermooni oikein positiivisella tavalla natsaavaa! Suolasin vain osan piiraan pinnasta, sillä herkuttelijoina olivat myös lapsemme. Eivät he kyllä valittaneet - piiras maistui sekä suolalla että ilman!

Salted Caramel Cheese Pie
pohja:
n 170g Digestive-keksejä
80 g voita
- sekoita keskenään murskatut ja hienonnetut keksit ja sulatettu voi
- painele vuoan pohjalle ja reunoille
- paista pohjaa 160c:ssa, noin 12 min

Juustokakun täyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
2 kananmunaa
1 rkl maissitärkkelystä
- vatkaa tuorejuusto notkeaksi, lisää sokeri, vaniljasokeri, sitruunamehu ja suola: sekoita tasaiseksi
- lisää munat yksitellen vatkaten
- lisää maissitärkkelys ja sekoita nopeasti
- kaada juustokakkutäyte paistetun ja jäähtyneen pohjan päälle
- paista uunin keskitasolla n puolisen tuntia, kunnes täyte on jähmettynyt, anna jäähtyä

Kinuski:
1 dl fariinisokeria
1 2/3 dl kuohukermaa
- tee kinuskikerros keittämällä kermaa ja fariinisokeria hiljalleen kattilassa n 30min
- testaa onko kinuski valmista, tiputtamalla sitä pisara juustokakkumassan päälle, jos kinuski pitää muotonsa, se on valmista
- anna kinuskin jäähtyä n minuutin ajan ja kaada se kakulle, tasoita pinta
- anna kakun olla jääkaapissa yön yli
- koristele halutessasi pinta sormisuolalla
-HUOM! minä käytin valmiiksi keitettyä kinuskia eli kondensoitua maitoa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti