sunnuntai 11. lokakuuta 2015

1-vuotiaalle prinsessalle

 
 
1 vuosi on iso asia - varsinkin, kun on kyse ihmisen ensimmäisestä elinvuodesta. Sinä aikana tapahtuu valtaisia muutoksia ja pienestä vauvasta on kasvanut monia uusia taitoja oppinut taapero. Näitä 1 v kakkuja oli ilo tehdä. Ensinnäkin siksi, että mummoni oli kaima tälle elämän alkupäässä kulkevalle synttärisankarittarelle. Ja toiseksi siksi, että sain luvan tehdä tyttömäisiä, söpöjä koristeita.

Kakkujen sisälle toivottiin mansikkaa ja banaania. Mansikkaa on sekä hillon että mansikan palasten muodossa. Banaanit palastelin ihan pieniksi. Näiden kaverina on vaniljaista kermavaahtoa.
Päällinen oli toiveiden mukaisesti vaaleanpunaista sokerimassaa. Voitin jostain mukavasta arvonnasta pitsimuotin ja pitsintekoainekset. Tässä kakussa myös näyte tuosta voitosta...perhoset, kukat ja mansikat on tehty muotilla sokerimassasta. Kruunu jälkimmäisessä kakussa on omaa tuotosta. Koristeena tietenkin myös sokerihelmiä sankarin nimen mukaisesti. Ensimmäisen kakun pinnassa on perhoskuviointia, joka on tehty kuvioalustalla. Perhoskuviomatto oli massan alla, kun kaulitsin sitä. En tiedä näkyykö kuvio tämän tasoisissa kuvissa, mutta livenä pinta oli helposti erottuva ja kaunis.

Vielä kerran onnittelut pikkuprinsessalle! Näiden kakkujen teon aikana mietiskelin myös omien lasten 1-vuotiskakkuja ja palasin muistoissa niihin aikoihin. Silloin lapset pyörivät helmoissa ja halusivat äidin huomion...nyt nuo lapset ovat koululaisia. Ei näkynyt ketään helmoissa - molemmat viihtyivät koristelun aikaan omissa huoneissaan. Onneksi meillä välillä leivotaan yhdessäkin :) !

Toivottavasti kakut olivat maistuvia

1 kommentti:

  1. Ihana, hempeä kakku !
    Terkuin n-h
    http://nami-hiiri vuodatus.net

    VastaaPoista