maanantai 19. lokakuuta 2015

Gluteeniton pähkinä-suklaakakku

Tämä oli todellista herkkua! Tyttären nimipäiväkakku nimittäin. Löysin ohjeen jonkun ihanan blogista, olisikohan ollut suklaapossu...? Pohjaan ei tarvita vehnäjauhoa lainkaan ja pohjan sekä kuorrutteen suklaatakin löytyy nykyään gluteenittomana. Suosittelen kokeilemaan! Pohja oli niin suussa sulavaa. Rakenne kakussa oli hieman erilainen kuin normi sokerikakuissa...

pohja:
20cm irtopohjavuokaan
50 g tummmaa suklaata sulatettuna
75g voita
200g ranskankermaa (n15-20%rasvaa)
3 pientä munaa tai 2 isoa
2,5 dl fariinisokeria
1 dl perunajauhoja
2,5 dl mantelijauhoja
0,5 dl hasselpähkinäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
0,5 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria

- sulata suklaa ja voi mikrossa pienissä erissä, älä polta
- sekoita joukkoon munat ja ranskankerma
- sekoita keskenään kaikki kuivat aineet ja vatkaa muun taikinan sekaan
- paista 175c noin 35-40min

- halkaise kakkupohja kolmeen osaan
- vatkaa 4 dl kermaa täytettä varten
- sulata sekaan 175g tummaa suklaata
- laita täytettä kakun väleihin ja koristeeksi päälle
- voit koristella pähkinärouheella tai oman mieltymyksesi mukaisesti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti