tiistai 17. maaliskuuta 2015

Appelsiinikääretorttu

Sain salaiselta leivontaystävältäni pääsiäiseen vivahtavia reseptejä. Yksi niistä oli pääsiäiskääretorttu.
Paketissa tuli myös marsipaania tortun koristelua varten, mutta siihen en vielä ryhtynyt. Muutenkin tein tästä leivonnaisesta "astetta terveellisemmän". Vaihdoin tavallisen sokerin intiaanisokeriin ja jätin vehnäjauhot taikinasta pois. Käytin pelkkiä perunajauhoja. Täytteen tein reseptin mukaan. Kääretortusta tuli tarkoitettua ruskeampi tuon sokerinvaihdon takia. Maku oli kohdillaan! Kiitos reseptistä! Palataan asiaan sitten lähempänä pääsiäistä koristeiden kera...

Pohja:
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja (itse käytin 1,5dl perunajauhoja)
1 tl leivinjauhetta

- vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
- lisää jauhot siivilän läpi, sekoita varovasti
- levitä paperilla vuoratulle uunipellille, paista n 15 min, 200c
- kumoa leivinpaperille ja poista varovasti päällimmäinen paperi
- jäähdytä

Täyte:
2 dl kermaa
200g tuorejuustoa
60g sokeria, jos juusto on maustamatonta (en laittanut)
1 rkl vaniljakreemijauhetta
4 rkl hilloa täytteeseen ja 3 rkl kääretorttulevyn pinnalle

- vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää kreemijauhe
- vatkaa juusto ja  4 rkl hilloa sekaisin
- sekoita joukkoon kermavaahto
- levitä 3rkl hilloa torttulevylle ja juustoseos päälle
- kääri rullaksi ja päällystä marsipaanilla
- voit piirtää päälle esim. pajunoksia tummalla ja valkoisella suklaalla


1 kommentti: