perjantai 27. maaliskuuta 2015

Tarta de limon (sitruunatorttu)

 
Joka kerta, kun olen ulkomailla, katsastan paikallisen leivontalehtitarjonnan. Hiihtolomalla ostin mm. tällaisen lehden...
Minulla oli jääkaapissa vanhenemaan päin olevaa rahkaa, mutta ei yhtään kananmunia. Selasin lehteä ja löysin mielenkiintoisen, hieman erilaisen ohjeen. Se oli myös aika terveellinen. Ei liikoja sokereita eikä kermoja. Olemme syöneet tätä kokeilemaani torttua sekä kaupan hillojen että pakastemarjojen kanssa. Maku on kirpeän hapan siinä olevan sitruunan takia. Kohmeessa olevat, pintasokeroidut mansikat ja mustikat sopivat tämän kanssa mainiosti!

Sitruunatorttu
pohja:
250g mysliä
70 g sulatettua voita

täyte:
100g sokeria
750g rahkaa
750g maustamatonta jogurttia
3 liivatelehteä
3 rkl sitruunanmehua

koristeluun:
suklaista mysliä
sitruunanviipaleita

- sekoita mysli ja sulatettu voi
- painele seos irtopohjavuokaan, joka päällystetty leivinpaperilla (26cm vuoka)
- laita liivatteet kylmään veteen likoamaan
- sekoita rahka, sokeri ja jogurtti
- kuumenna sitruunanmehu, purista liivatteet kuivaksi vedestä ja sulata ne kuumaan sitruunamehuun
- kaada seos vuokaan
- hyydytä yön yli jääkaapissa

Tässä kyytipoikana appelsiinimarmeladia

2 kommenttia:

  1. Tämähän kuulostaa mielenkiintoiselta reseptiltä.

    VastaaPoista
  2. No juu. Tein vain puolet tuosta annoksesta. Alkuperäisessä ohjeessa 26cm vuoka.

    VastaaPoista