lauantai 28. maaliskuuta 2015

Focaccia uunipeltillä

Löysin vuoden 2013 Leivotaan lehdestä focaccian ohjeen. Maku oli muuten loistava, mutta taikina ei kohonnut kunnolla. Syynä lienee liian vähäinen hiiva. Käytin kuivahiivaa. Seuraavalla kerralla korjaan tilanteen ja laitan toisenkin pussillisen...toisaalta, kuka tykkää mistäkin - joku paksummasta, joku ohuemmasta leivästä! Söimme tämän iltapalalla hetkessä...

25 g hiivaa (2 pussia kuivahiivaa)
3 dl vettä
0,5 dl oliiviöljyä
2 rkl hunajaa
1 tl sormisuolaa
6-7 dl vehnäjauhoja

täyte:
6-7 cocktail tomaattia
1 dl mustia oliiveja
1 -2 pientä punasipulia
noin 0,5 dl oliiviöljyä
2 tl sormisuolaa
1 tl tuoretta rosmariinia

- murenna tuorehiiva kulhoon, lämmitä vesi 37asteiseksi ja kaada sekaan
- lisää öljy, hunaja ja suola
- lisää jauhot (jos käytät kuivahiivaa, sekoita se jauhoihin)
. alusta taikina tasaiseksi ja löysäksi, anna kohota liinan alla n 30min
- kumoa taikina paperoidulle uunipeltille ja taputtele jauhotetuin käsin tasaiseksi levyksi
- anna kohota liinan alla taas 30min
- laita uuni kuumenemaan 250asteeseen
- painele taikinaan koloja, laita niihin tomaatinpuolikkaita, oliiveja ja sipulinlohkoja
- hienonna rosmariini ja sormisuola morttelissa, lisää sekaan oliiviöljy
- levitä mausteseos leivän pinnalle ja ripottele vielä sekaan sormisuolaa
- paista leipää uunin keskitasolla 10-12 min

2 kommenttia: