tiistai 24. maaliskuuta 2015

Uunissa valmistetut donitsit

Kaikki alkoi siitä, että olimme sunnuntaina kaupungilla koko perheen kanssa syömässä. Lapset olisivat halunneet jälkiruokaa Arnoldsilta...äiti kieltäytyi ja lupasi testata löytämäänsä donitsiohjetta ihan lähiaikoina... Maanantai-illan kunniaksi sitten kaivelin ohjeen esiin ja tyttären kanssa alettiin leipomispuuhiin. Nämä herkut paistoimme uunissa. Ohje oli  juuri tällä menetelmällä tehtäviin donitseihin. Täytyy vielä testata jonain toisena iltana niitä rasvassa keitettäviä. Rasvan määrä näissä on hieman pienempi, vaikkakin sivelin nämä suklaattomat uunista oton jälkeen voisulalla. Sokerikin tarttuu tällöin paremmin pintaan. Donitsipeltiä en omista, mutta laitoin taikinaa muffinssivuoan kolosiin ja reiän tekaisin paiston jälkeen omenaporalla.

Donitsit
0,5 dl öljyä
1,25 dl piimää
1 muna
1 dl sokeria
0,5 tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhoa
0,5 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa

- sekoita kuivat aineet keskenään
- lisää niihin sitten keskenään sekoitetut nesteet
- laita taikina pursotuspussiin ja pursota se donitsivuoan/muffinssivuoan kolosiin
- paista 200c  6-7min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti