Mustaherukka-lemon curd-kakku
pohja snickers-kakusta:
5 munaa
4 dl sokeria
5 rkl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
4,5 dl vehnäjauhoja
300 g voita
2 dl vettä
- vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
- sulata voi ja sekoita vesi siihen
- lisää voi sokerivaahtoon
- sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita varovasti taikinaan
- paista 180c noin 1h
Mustaherukkamousse:
1 dl vispikermaa
125 g mascarponejuustoa
3 rkl sokeria (/makutomusokeria)
1 dl mustaherukkasosetta
2 liivatetta
0,5 rkl appelsiinimehua
- vaahdota kerma ja sokeri kuohkeaksi
- laita liivatteet likoamaan kylmään veteen
- sekoita sose ja tuorejuusto keskenään
- lisää sose-tuorejuustoseos kermaan koko ajan vatkaten
- purista liivatteista vesi ja sulata ne appelsiinimehun seassa
- lisää liivateseos ohuena nauhana massan joukkoon koko ajan sekoittaen
- täytä alla olevien ohjeiden mukaisesti
LemonCurd-mousse:
1 dl vispikermaa
125 g mascarponejuustoa
3 rkl sokeria
1 dl lemon curdia
2 liivatetta
0,5 dl appelsiininmehua (0,5 rkl liivatteisiin)
- toista samat vaiheet kuin mustaherukkamoussen teossa
(mustaherukan tilalla lemon curd tahna)
Mustaherukkakreemi:
250 g suolatontavoita, pehmeänä
3 dl mustaherukkatomusokeria, makutomusokeria (minulla ei ollut, käytin mustaherukkahyytelöä!)
3 dl tomusokeria
0,5 dl maitoa (tätä en laittanut, koska hyytelö toi kosteutta)
- vatkaile voi suurehkossa kulhossa muutama minuutti
- lisää puolet tomusokerista, vatkaa hitaasti, ettei sokeri pöllyä
- vatkaile, kunnes sokeri sekoittunut voin joukkoon, lisää loput j atoista vatkaus
- lisää vielä nopeutta ja vatkaa hetki, lisää maito
- vatkaa n 2-3 minuuttia, kunnes voikreemi saavuttaa sopivan kuohkeuden
Ganache:
65 g tummaa suklaata
0,5 dl kuohukermaa
1 rkl glukoosi,- tai vaaleaa siirappia
nokare voita
- pilko suklaa kulhoon
- lämmitä kuohukerma ja glukoosi mikrossa tai liedellä, kaada kuuma kerma suklaan päälle
- anna olla muutama minuutti ja kääntele sitten sekaisin (älä vatkaa)
- anna jäähtyä vielä parin minuutin ajan ja kaada kakun pinnalle
Kakun kasaus:
(kostukkeena appelsiinimehu)
- leikkaa kakkupohja kolmeen osaan
- vuoraa vuoka, missä valmistit pohjan, kelmulla
- laita pohjaksi se kerros, minkä haluat päällimmäiseksi
- kostuta ja täytä mustaherukkamoussella, lisää seuraava pohja , kosututa ja täytä lemoncurd-moussella, lisää viimeinen pohja...
- kostuta viimeistä pohjaa eniten, varsinkin reunoilta
- kelmuta vuoan pinta ja laita jähmettymään vähintään 4h, mieluiten seuraavaan päivään
- irrota vuoasta ja kuorruta
- kaada lopuksi ganche kakun pinnalle ja koristele
Kakun koristeena kakkupitsiä ja marenkia |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti