Tässä perusohje sekä suolaiseen että makeaan tuulihattutarjoiluun. Perustaikinaohjeesta tulee noin 40kappaletta. Taikinan voi pursottaa tai asetella peltille kahden lusikan avulla. Minä pidän helpompana tapana pursottamista.
100g voita
3 dl vettä
2 dl vehnäjauhoja
3 munaa
0,5 tl leivinjauhetta
- mittaa vesi ja voi kattilaan, valitse teräskattila, jotta voit käyttää sitä myös vatkausvaiheessa
- kuumenna kiehuvaksi ja sekoittele, kunnes voi on sulanut
- seoksen tulee kiehahtaa kunnolla, muuten taikina voi jäädä löysäksi
- ota kattila liedeltä ja lisää seokseen kerralla jauhot
- sekoita, kunnes neste on imeytynyt jauhoihin ja tuloksena on paksu taikina
- lisää munat yksitellen, vatkaa taikina huolellisesti joka välissä
- lisää lopuksi leivinjauhe
- jatka vatkaamista vielä hetken aikaa
- pursota/asettele taikina lusikoilla peltille
- tuulihattujen koko noin kaksinkertaistuu uunissa
- paista 200c uunin keskitasolla noin 25 min
- vältä avaamasta uunia paiston aikana, sillä tuulihatut lässähtävät helposti
- anna jäähtyä
- avaa tuulihatut terävällä veitsellä, voit jättää kannen yhdestä reunasta kiinni
- tuulihatut on helpointa täyttää pursottamalla
Itse täytin nämä kuvassa olevat yksilöt smetana-kermaviili-savulohi-sitruunapippuri yhdistelmällä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti