maanantai 13. helmikuuta 2017

Tuulihatut

Tässä perusohje sekä suolaiseen että makeaan tuulihattutarjoiluun. Perustaikinaohjeesta tulee noin 40kappaletta. Taikinan voi pursottaa tai asetella peltille kahden lusikan avulla. Minä pidän helpompana tapana pursottamista.

100g voita
3 dl vettä
2 dl vehnäjauhoja
3 munaa
0,5 tl leivinjauhetta

- mittaa vesi ja voi kattilaan, valitse teräskattila, jotta voit käyttää sitä myös vatkausvaiheessa
- kuumenna kiehuvaksi ja sekoittele, kunnes voi on sulanut
- seoksen tulee kiehahtaa kunnolla, muuten taikina voi jäädä löysäksi
- ota kattila liedeltä ja lisää seokseen kerralla jauhot
- sekoita, kunnes neste on imeytynyt jauhoihin ja tuloksena on paksu taikina
- lisää munat yksitellen, vatkaa taikina huolellisesti joka välissä
- lisää lopuksi leivinjauhe
- jatka vatkaamista vielä hetken aikaa
- pursota/asettele taikina lusikoilla peltille
- tuulihattujen koko noin kaksinkertaistuu uunissa
- paista 200c uunin keskitasolla noin 25 min
- vältä avaamasta uunia paiston aikana, sillä tuulihatut lässähtävät helposti
- anna jäähtyä
- avaa tuulihatut terävällä veitsellä, voit jättää kannen yhdestä reunasta kiinni
- tuulihatut on helpointa täyttää pursottamalla

Itse täytin nämä kuvassa olevat yksilöt smetana-kermaviili-savulohi-sitruunapippuri yhdistelmällä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti