sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Gluteeniton synttärikakku

3vuotias nuorimies tarjosi juhlissaan tällaista kakkua
Löysin todella hyvän reseptin gluteenittomaan täytekakkuun. Kinuskikissan sivuilta löytyi hänen itse kehittelemänsä resepti. Kakku kohosi hyvin ja siitä tuli hyvin muotonsa pitävä. Täytteenä toiveesta mansikkahilloa, tuoretta mansikkaa, vaniljakreemiä ja kermavaahtoa. Kostutus mansikkamehulla.

Gluteeniton kakkupohja
3,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
1,5 dl perunajauhoa
3 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
2,5 tl vaniljasokeria
150 g voita
3,5 dl sokeria
3 munaa
1,5 dl kädenlämpöistä maitoa

- sekoita kaikki kuivat aineet keskenään
- vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi
- lisää munat yksitellen, vatkaa huolellisesti
- lisää kuivat aineet ja maito taikinaan vuorotellen
- paista uunin keskitasolla 50-60min, 175c
- anna jäähtyä n 15 vuoassa ennen irrottamista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti